Nu crede insa ca doar bucatele perpelite in savoare, de mai sus, te provoaca sa revii iar si iar. Bistro Viena le insoteste cu salate diafane ce imprietenesc varza cu chimenul, cartofii cu mirodeniile si langosele cu retetele vieneze traditionale.
- Varza cruda cu chimen
- Salata de cartofi
- Hash browns vienez (langose de cartofi)
In plus, ce să îţi explic eu ţie, prietene, despre muraturile de la Bistro Viena? Muraturi boieresti, aduse in borcane dolofane direct de la Viena, care, odata gustate ajung sa tina loc de filosofie de viaţă. In farfurie ori aranjate burghezesc pe rafturi, pot sa-ti inspire discursuri întregi. Eiiii… templul pasional al ardeiului iute ori ritualul degustării unei gogonele pasnice!!!! Strasnica experienta!
Pentru desert, te poti aseza, bunaoara, pe terasa ce se va dechide, in curand, si in fata. Fiindca nimic nu se asezoneaza mai bine racorii patriarhale decat dulceata unor preparate de conac, ce ar aduce pe calea zambetului larg pana si un mosneag artagos, plin de noduri prin papura. Iti recomandam mieros:
- Strudel cu mere in sos vanilie / frisca
- Strudel cu branza
- Tort de ciocolata
- Gombot in sos de vanilie si mac
- Inghetata
- Socata
- Sifon cu fructe de padure
Ei bine, nu-i un secret, nimic nu acompaniaza mai bine un astfel de regal culinar decat berea austriaca alba nefiltrata Edelweiss. Poti sfarsi intreaga calatorie cu o cafea vieneza ca la carte.
Bere(austriaca) – alba nefiltrata –Edelweiss, sau nemteasca – Franziskaner, normala sau bruna.
Bere(austriaca) -blonda – Hirter, Stigel, Wieselburger